Thursday, February 10, 2011

Lelaki vs Perempuan


Saje nak share entry nie lepas tuh copy/ touchup and dapat daripada source mana kurang pasti. Perkara yang lelaki sunat tahu pasal wanita / isteri / GF / perempuan / pondan / betina. Alar baca sekajap je sok dah lupa.. 






Lelaki perlu tahu yang perempuan:


Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.

Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.

Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. DENDAM !!

Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.

Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan lelaki yang dicintai. WANITA amat tabah..

Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.

Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI , namun juga sesama kaum.

Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.

Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.

Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkannya.












“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”






Gaduh! sesiapa pun pernah bergaduh. Samada gaduh dengan kawan sebilik, kawan serumah ataupun semasa bercinta. Ada apa dengan gaduh? Ada baiknya kita bergaduh. Ada juga kesedaran diri untuk diri masing-masing. Tanpa bergaduh takdalah masam-manisnya. Kadang-kala pergaduhan juga membantu menambahkan keeratan setiap perhubungan. Peace!!! Tapi tapi tapi kalau gaduh dengan BF then BF tuh.................. apa kita nak buat ??? maafkan ??? kasi chance ??? sebab sayang...... macam tuh sampai bila bila pun die terus............ *(hurm, nak cakap tak nak, nak cakap tak nakk.. tak apelaa) BYE.






Sekian, BYE reader(s)  :))

    5 comments:

    1. ok. aku suka post kau yg ni... =))

      ReplyDelete
    2. miss u too babe.. aku rasa macam nk amek je post kau ni pastu bagi org tu baca. ngeh ngeh. boleh x kak long? plz... =p

      ReplyDelete
    3. This comment has been removed by the author.

      ReplyDelete
    4. what you mean by org tu babe?? amek jelaa, sebab aku pon copy drp org then nak bgi org tu bace. hahaha. :P

      ReplyDelete